Kaj je piškotek?

Piškotki so datoteke, ki se ob obisku spletnega mesta namestijo na uporabnikovo napravo (računalnik, telefon ipd.), s pomočjo katere uporabnik dostopa do spletnega mesta. Ob ponovnem obisku spletnega mesta dobi ponudnik vpogled v podatke na uporabnikovi opremi, ki so se zbrali s pomočjo piškotkov.

Ponudnik s pomočjo piškotkov pridobi podatke o uporabi spletnega mesta ter o nekaterih značilnostih uporabnika oziroma njegove opreme, s katero dostopa do spletnega mesta (npr. ločevanje med uporabn iki, datum zadnjega obiska, nastavitve jezika in druge uporabniške nastavitve na spletnem mestu, resolucija zaslona, tip spletnega brskalnika ipd.). Natančni nameni obdelave zbranih podatkov so za vsak posamezen piškotek navedeni v spodnji tabeli.

Piškotki niso škodljivi saj ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

Kateri so piškotki na tej strani

Podatki, zbrani s pomočjo piškotka, sami po sebi ne omogočajo identifikacije uporabnika v smislu določb Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), kar pomeni, da zgolj na podlagi tako zbranih podatkov ni mogoče ugotoviti imena in priimka in drugih identifikacijskih podatkov uporabnika.

Vrsta spletnih piškotkov

Trajni piškotki

Ostanejo shranjeni tudi ko uporabnik zapre brskalnik ter zaključi sejo. Spletna mesta jih uporabljajo lahko za shranjevanje informacij o registraciji, izbiri jezika ali analiziranje prometa. Ti piškotki so lahko shranjeni več dni, mesecev ali let.

Začasni piškotki

Ostanejo shranjeni dokler uporabnik ne zapre ali zaključi sejo. Spletna mesta jih uporabljajo za shranjevanje začasnih informacij. Te informacije so lahko izdelki v nakupovalnem vozičku, večja varnost pri spletnem bančništvu ali informacije o obisku spletnega mesta.

Uporaba osebnih podatkov in varstvo podatkov

S posredovanimi podatki, ki jih posameznik posreduje ob izpolnitvi kontaktnega obrazca na naši strani, se posameznik strinja, da naše podjetje, kot skupni upravljalci vodijo, vzdržujejo, hranijo in nadzorujejo zbirko zbranih osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1, Ur. l. RS, št. 94/2007 in GDPR), ter da zbrane podatke do preklica hranijo in obdelujejo za naslednje namene:
– uporabimo vaše podakte, da vas kontaktiramo na podlagi vašega povpraševanja
– nadalje, po vaši želji vzdržujemo komunikacijo na podlagi vašega povpraševanja
– vas obveščamo o želenem povpraševanju

Kontaktni obrazec ne shranjuje podatkov na strežnik! Vaši podatki so posredovani na naš Epoštni naslov Kisilak d.o.o.

Obrazec bo na Epošto podjetja Kisilak d.o.o. poslal zahtevane podatke znotraj kontaktnega obrazca. Prav tako bomo shranili vašo privolitev. Podatke potrebujemo, da vam lahko odgovorimo. Vaših podatkov za druge namene ne obdelujemo ter jih ne posredujemo tretjim osebam.

Pogoji GDPR glede podatkov pri nakupu artiklov:

– vaši podatki pri nakupu se hranijo v naši bazi kupcev
– podatki se uporabljajo samo za pridobitev kontaktnih podatkov kupcev, da se lahko izdelki pošljejo na naslov kupca
– podatki se ne posredujejo tretjim strankam ali pa uporabljajo za druge namene
– podatki se hranijo za arhiv plačil
– v kolikor želi kupec, da se podatki izbrišejo iz našega arhiva nas naj prosim kontaktira preko elektronskega naslova na naši strani ali pa s pisnim dopisom na naslov našega podjetja s pripisom izpisa podatkov

V primeru, da ste se naročili na naš spletni časopis ali da vas kontaktiramo v zvezi z našimi novostmi se podatki do preklica hranijo in obdelujejo za naslednje namene:
– skladno prejemate elektronski časopis vsake toliko časa
– vas obveščamo o naših novostih ter zadevah na katere ste se prijavili

V času obdelave osebnih podatkov ima posameznik možnost vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov v zbirki podatkov, skladno z veljavnimi predpisi. Posameznik se lahko od prejemanja e-poštnih sporočil kadarkoli preprosto odjavi tako, da v elektronskem sporočilu klikne na povezavo »odjava« in sledi navodilom oziroma, če te opcije ni na voljo zahteva, da se njegovi podatki prenehajo uporabljati za namene neposredne komunikacije ter e-obveščanja in nam pošlje elektronsko pošto z zahtevo za odjavo na naš email, objavljen na naši spletni strani. Ali pa nam pisno pošlje na naslov podjetja, kateri je na naši spletni strani.

Vaši podatki se pod nobenim pogojem ne bodo posredovali ali prodali tretjim osebam ter/ali podjetjim ali uporabljali v kakršne-koli druge namene od opisanih zgoraj.

Med zaključkom nakupa na naši spletni strani, zbiramo vaše podatke.

Kaj zbiramo in shranjujemo

Med obiskom naše strani, sledimo:

  • Izdelki, ki ste si jih ogledali: uporabili bomo, npr. da vam prikažemo izdelke, ki ste si jih nedavno ogledali
  • Lokacija, IP naslov in tip brskalnika: uporabili bomo za predvidevanje davka in dostave
  • Naslov dostave: vprašali vas bomo, da vnesete naslov, da lahko npr. predvidimo dostavo preden oddate naročilo in vam nato pošljemo ponudbo!

PIškotke uporabljamo tudi za sledenje vsebine košarice med brskanjem po naši spletni strani

Ko kupujete pri nas, vas bomo prosili, da podate informacije, vključno z imenom, naslovom plačnika, naslovom za dostavo, e-pošto, tel. št., kreditno kartico/podrobnosti plačila in opcijske informacije računa, kot na primer up. ime in geslo. Podatke bomo uporabili za naslednje namene:

  • Pošljite informacije vašega računa in naročila
  • Odzovi se na prošnje, vključno z vračili in pritožbami
  • Procesiraj plačila in prepreči zlorabo
  • Ustvarite račun za uporabo naše trgovine